Badkamer renovatie voor huurwoningen

badkamerEen renovatie van de badkamer kan ervoor zorgen dat een huurwoning meer gewild wordt en daardoor dus sneller en ook nog eens voor meer geld verhuurd wordt. Bovendien zorgt een goede badkamer ervoor dat mensen langer blijven huren. Dit langere verblijf van huurders zorgt ervoor dat we meer kunnen besteden aan de renovatie. Het grote voordeel als verhuurder van een woning is dat je kunt wachten met een badkamer renoveren totdat de beste deal voor de aanschaf van sanitair en arbeidskosten gevonden is. Dit is tenminste het geval als de huidige badkamer goed onderhouden is en er nog geen problemen zijn met het sanitair. Als dit wel het geval is dan ben je namelijk genoodzaakt om meteen te handelen en betaal je hier ook de hoofdprijs voor. Begin daarom nu al na te denken over het renoveren van een badkamer en zoek naar deals waarbij je de meeste waarde voor je geld krijgt. Als je dit doet dan heeft de investering het meeste effect.

Waarom badkamer huurwoning renoveren?

De badkamer is misschien wel de meest belangrijke kamer voor een huurwoning. Wanneer mensen op zoek zijn naar een woning om te huren zal er door iedereen altijd met extra aandacht naar de badkamer gekeken worden. Hoe deze kamer eruit ziet en wat voor voorzieningen er beschikbaar zijn is voor veel mensen een beslissende factor om wel of niet te huren. Een nette gerenoveerde badkamer zorgt ervoor dat een woning sneller verhuurd zal worden en dat er meer geld voor de maandelijkse huur gevraagd kan worden. Het is daarom hoog tijd dat we wat tips geven hoe de badkamer het beste gerenoveerd kan worden en hoe je de meeste waarde voor je geld krijgt. Belangrijk is dat er binnen het gestelde budget gebleven wordt en dat de investering zichzelf uiteindelijk terugverdient.

Arbeidskosten

De grootste kosten voor een renovatie van een badkamer zijn meestal de arbeidskosten van de verschillende vakmensen die ingehuurd moeten worden. In deze kosten kunnen grote verschillen zitten per bedrijf. Het loont dan ook om bij verschillende bedrijven navraag te doen naar de kosten. Er kunnen afspraken gemaakt worden dat een bedrijf altijd opgeroepen wordt in ruil voor een korting. Dit is natuurlijk helemaal interessant voor een bedrijf als er meerdere huurwoningen zijn waarvan zij onderhouds- en renovatiewerkzaamheden mogen uitvoeren. In dit laatste geval is het misschien ook een optie om zelf iemand in dienst te nemen of als je zelf handig bent dan kunnen er helemaal veel kosten bespaard worden. Je moet echter wel breed onderlegd zijn om alle werkzaamheden te kunnen verrichten.

Sanitair kopen

Om zoveel mogelijk waarde voor je geld te krijgen bij de aanschaf van nieuw sanitair moet er goede research gedaan worden bij welke producten je de beste prijs/kwaliteit verhouding krijgt. Als je nog even kan wachten met de renovatie dan is het ook vaak slim om te wachten totdat producten in de reclame zijn. Voor het sanitair van een badkamer kan dit vaak vele honderden euro’s schelen. Het is echter wel belangrijk dat je eerst weet welke producten het beste zijn.

Onvoorziene kosten

Zoals bij elke verbouwing en renovatie in een woning zullen er altijd onvoorziene kosten zijn. Houd hier dan ook rekening mee en besteedt niet meteen het volledige budget. Houd wat geld achter voor de onvermijdelijke onvoorziene kosten. Bijvoorbeeld bij de installatie van sanitair kan het voorkomen dat er extra aanpassingen gemaakt moeten worden aan de bestaande aansluitingen en waterleidingen. Soms kom je ook pas op het laatst tot de ontdekking dat er nog iets extra’s toegevoegd moet worden.