Het belang van SKG sloten volgens de slotenmaker Utrecht

Het hebben van goede SKG sloten voor een huurwoning is enorm belangrijk volgens de slotenmaker Utrecht. Zeker in de donkere maanden van het jaar stijgen het aantal woninginbraken in Nederland enorm. Als bewoner van een huurwoning heb je de taak om je gezin en eigendommen te beschermen tegen inbraken. De negatieve gevolgen van een woninginbraak beperken zich niet alleen tot een aantal spullen die je ontnomen worden. Deze kunnen bovendien vervangen worden en worden vaak vergoed door de verzekering. Een inbreker neemt echter nog iets veel waardevoller uit je huis mee. Namelijk je gevoel van veiligheid.

Gevoel van veiligheid gestolen

Mensen die nog nooit slachtoffer zijn geworden van een woninginbraak maken zich vooral zorgen om hun waardevolle spullen die ontvreemd worden bij een inbraak. Wanneer een woninginbraak je echter overkomt dan merk je dat de inbreker nog iets belangrijker heeft ontnomen. Tijdens een inbraak wordt namelijk ook je gevoel van veiligheid gestolen. Het idee dat iemand zich zomaar toegang tot jouw woning heeft verschaft is geen prettig gevoel. Na een dergelijke gebeurtenis blijf je jezelf afvragen of de inbreker weer zo makkelijk je woning binnen kan komen. Vaak duurt het maanden voor mensen om het gevoel van veiligheid weer enigszins terug te krijgen. Om deze reden is het belangrijk dat je een woning goed beveiligt.

Wat is een SKG slot?

SKG staat voor Stichting Kwalteit Gevelbouw. Het is een stichting die hang- en sluitwerk test op hun inbraakwerendheid. Wanneer je dus een slot met een SKG keurmerk voor je woning koopt dan weet je zeker dat deze tegen de laatste inbraakmethodes beschermt. Volgens de slotenmaker Utrecht is dit ook meteen het belang van SKG sloten. Deze geven je namelijk zekerheid dat je woning optimaal tegen inbraken beschermd is. Hierdoor worden woninginbraken vaak preventief voorkomen.

1 tot 3 sterren sloten

Afhankelijk van hoe goed de sloten uit de tests van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw komen zal een keurmerk met 1 tot 3 sterren worden afgegeven. Geen enkel slot kan nooit worden opengebroken. De sterren geven dan ook aan hoelang een inbreker nodig zal hebben om het slot open te krijgen. Dit is belangrijk want inbrekers willen graag een woning vinden waar zij binnen een paar tellen binnen kunnen staan. Hoe langer het duurt voordat zij een slot kunnen openkrijgen hoe groter de kans dat zij ontdekt worden.

Een slot met één ster biedt een bescherming tot 3 minuten. Een twee sterren keurmerk houdt een inbreker tot 5 minuten buiten de deur. De maximale score van drie sterren betekent dat je een SKG slot hebt waar een inbreker minimaal 5 minuten voor nodig heeft om het open te krijgen. Dit lijkt misschien niet lang, maar een inbreker die 3 minuten aan een slot staat te rommelen heeft een grote kans om gezien te worden. Daarom besluiten de meeste inbrekers dan ook om verder te zoeken naar een woning zonder SKG sloten.