Het beste alarmsysteem voor huurders

Als huurder van een huurwoning denk je meestal niet na over het aanschaffen van een alarmsysteem voor je woning. Immers ben je zelf niet de eigenaar van de woning en hierdoor hebben de meeste mensen het idee dat een duur alarmsysteem instaleren geen slimme beslissing is. Toch blijkt dit niet waar te zijn. De slotenmaker Amsterdam meldt namelijk dat de onder de huidige alarmsystemen ook modellen verkrijgbaar zijn die prima door huurders aangeschaft kunnen worden. In dit artikel lees je daarom wat het beste alarmsysteem voor huurders is en waarom deze systemen geschikt zijn voor huurwoningen.

Draadloze alarmsystemen voor huurwoningen

Het klinkt misschien als een rare beslissing om een duur alarmsysteem in een woning te installeren waar je zelf geen eigenaar van bent. Dit was vroeger ook zeker het geval toen je een alarmsysteem door een veiligheidsexpert voor veel geld aan moest laten leggen in een woning. Tegenwoordig zijn er echter ook draadloze alarmsystemen op de markt die makkelijk zelf te installeren zijn. Bij deze systemen hoeven er geen draden door de gehele woning aangelegd te worden. Hierdoor wordt de installatie een stuk makkelijker en kan het systeem dus ook makkelijk verhuisd worden wanneer dit nodig is. Het maakt daardoor niet meer uit of je in een koop- of huurwoning woont. Besluit je immers om te verhuizen naar een andere woning dan neem je het alarmsysteem net zo makkelijk weer met je mee.

Veiligheid net zo belangrijk voor huurders als kopers

De veiligheid van een woning is net zo belangrijk voor huurders als kopers. Immers zijn huurwoningen ongeveer net zo vaak het doelwit van inbrekers als koopwoningen. Om deze reden moet ook een huurwoning zo goed mogelijk tegen inbraken beschermd worden. Nadat alle deuren en ramen van de beste sloten voorzien zijn is de volgende stap om de inbraakbeveiliging van een woning te verbeteren het installeren van een alarmsysteem. Een draadloos alarmsysteem is hier uitermate geschikt voor. Deze wordt gecombineerd met verschillende sensoren en eventueel ook camerabeveiliging. Daarnaast kan worden gekozen voor een koppeling met een meldkamer die het alarm monitort of je kan dit zelf doen door een koppeling te maken met je mobiele telefoon. Alarmsystemen zorgen ervoor dat indringers in een woning sneller ontdekt worden en helpen ook preventief in het voorkomen van inbraken.