De basiselementen van een tuin

tuinOok toe aan vernieuwing van uw tuin, maar u weet niet waar te beginnen? Dan hebben wij het antwoord voor u. U kunt het beste beginnen met de tuinafscheiding en een mooi tuinhuisje. De meeste mensen zijn hier niet bewust van, maar deze twee elementen bepalen voor een groot gedeelte wat uw tuin uitstraalt.

 

Tuinafscheiding

Zoals al eerder werd aangegeven kan een tuinafscheiding voor een groot gedeelte bepalen wat uw tuin uitstraalt. Als uw tuinafscheiding van ellende bijna uit elkaar valt, kunt u de tuin nog zo mooi inrichten, maar toch zal uw tuinafscheiding afbreuk doen aan de inrichting van uw tuin.

 

Om te beginnen zult u voor uzelf duidelijk moeten hebben wat voor afscheiding u graag zou willen hebben, er zijn honderden verschillende afscheidingen waar uw tussen kunt kiezen. Elke afscheiding heeft weer zijn eigen uitstraling. Wat op het moment hot is, is de betonschutting. Dit omdat een betonschutting een langere gebruiksduur heeft dan een houten tuinafscheiding. Beton kan niet rotten en is bestand tegen allerlei weersinvloeden. Verder heeft zo’n schutting ook niet zoveel onderhoud nodig.

Tegenwoordig heb je ook alle ontwerpen betonschuttingen. De originele saaie betonschutting bestaat bijna niet meer. Je kunt een betonschutting aanschaffen met een steenmotief of een houtmotief. Ook kunt u kiezen voor een schutting van hout, met onderaan beton. Op deze manier heeft u minder kans op houtrot. Kortom er zijn vele keuzes die u dient te maken om voor u de mooiste schutting te vinden.

 

Tuinhuisjes

Een ander belangrijk punt in de tuin is het tuinhuisje. Dit omdat het een vrij groot object is, ook hier kun je moeilijk omheen. Als uw tuinhuisje op instorten staat, maar de tuin is mooi onderhouden, dan nog valt het tuinhuisje als eerste op. Het kan dus een flinke doorn in het oog zijn.

Ook hier hebben ze vele keuzes, zo kunt u kiezen voor een houten tuinhuisje of een kunststoffen tuinhuisje. De meeste kiezen nog steeds eerder voor een houten tuinhuisje, ondanks dat een huisje van kunststof vele malen gebruiksvriendelijker is. Hier zit namelijk minder onderhoud aan en is vaak stiekem ook nog milieuvriendelijker. Een kunststoffen tuinhuisjes gaan namelijk vele jaren langer mee dan houten tuinhuisjes, waardoor zo’n tuinhuisje relatief goedkoper is. Verder kan de stof waarvan kunststoffen tuinhuisjes zijn gemaakt ook nog gerecycled worden. Kortom er zitten vele voordelen aan kunststoffen tuinhuisjes.

 

De aanschaf van tuinafscheidingen en tuinhuisjes

Veel mensen zijn bang voor de kosten die een nieuw tuinontwerp met zich mee brengt. Toch hoeft dit niet zo duur te zijn als u de onderdelen afneemt bij de juiste leverancier. Sindskort is er een nieuwe webshop in het leven geroepen, namelijk Intergard. Bij deze webshop kunt u vele mooie tuinafscheidingen, tuinhuisjes en nog veel meer artikelen vinden die te maken hebben met de inrichting van uw tuin. De prijzen die deze winkel hanteert zijn zeer schappelijk, zeker gezien de kwaliteit die deze webshop biedt.