De voordelen van een tuinhuis op een rij

tuinhuisTuinhuizen zijn sinds jaar en dag populair. In bijna iedere tuin staat er wel één te pronken. Niet verwonderlijk, gezien de voordelen die een tuinhuis je oplevert. We sommen ze hier voor je op.

Afhankelijk van het formaat is een tuinhuis op meerdere manieren te gebruiken. Compacte tuinhuizen worden voornamelijk gebruikt als berging. Ze vormen een prima onderkomen voor bijvoorbeeld je fiets, je tuingereedschap of je grasmaaier. Dankzij het stevige hang- en sluitwerk van deze bergingen, staan je spullen altijd veilig achter slot en grendel en bovendien beschut voor onstuimig weer. Een prima investering dus voor de krappere tuin, zo’n compact tuinhuisje. Kies je echter voor een ruimer tuinhuis, dan neemt de hoeveelheid voordelen alleen maar toe..

Ruime tuinhuizen

Natuurlijk dienen ruime tuinhuizen tevens als perfecte berging, maar meer ruimte biedt meer mogelijkheden. Zo zijn ze prima in te richten als gezellige tuinkamer om droog en in de luwte van je tuin te kunnen genieten. Zo’n tuinkamer creëer je al door je tuinhuis te voorzien van enkele comfortabele tuinmeubelen. Een ruim tuinhuis biedt meer mogelijkheden. Zo kun je hem net zo goed inrichten als werkplek, tuinkantoor of hobbykamer om ongestoord je ding te kunnen doen. Je kunt er zelfs een heel gastenverblijf van maken.

Tuinhuizen met overkapping

Naast alleen een tuinhuis, is het ook mogelijk om te investeren in een tuinhuis dat voorzien is van een overkapping. Deze tuinhuizen bieden je nog meer voordeel. Zo is de ruimte onder de overkapping prima geschikt voor de inrichting van een gezellig terras. Zo profiteer je van een droge plek om optimaal van je tuin te genieten.

Materiaal

Tuinhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen: hout, metaal en kunststof. Elk materiaal heeft zo z’n eigen voordelen. Houten tuinmeubelen dragen bij aan een warme uitstraling en geven je tuin een natuurlijke look. Dergelijke tuinhuizen vergen wel meer onderhoud. Metalen tuinhuizen komen met hun mooie antracietgrijze kleur goed tot hun recht in de moderne tuin. Bovendien vallen deuren en ramen altijd goed in het slot, aangezien metaal niet krimpt of uitzet onder invloed van het weer. Kunststof tuinhuizen zijn het meest onderhoudsvriendelijk. Hier heb je amper omkijken naar. Bovendien beschikt het kunststof vaak over een mooie houtnerf, zodat ze dezelfde natuurlijke uitstraling hebben als houten tuinhuizen. Ze zijn daarnaast snel en eenvoudig op te bouwen.