Een goede en betrouwbare dakdekker vinden

dakdekkerSommige dingen aan een huurwoning kunnen het beste tijdig worden uitgevoerd en dit geldt zeker voor het onderhouden van het dak. Wanneer er namelijk lekkages aan het dak ontstaan dan kan dit voor grote problemen zorgen. Lekkages kunnen schade aan de constructie van het dak veroorzaken die enorm duur is om te repareren en in het ergste geval zelfs een huis onbewoonbaar kan maken. Dit kan je als verhuurder van een woning natuurlijk niet laten gebeuren en daarom is het enorm belangrijk dat er een goede en betrouwbare dakdekker wordt gevonden. Deze kan onderhoudswerkzaamheden aan het dak uitvoeren, wanneer nodig het dak repareren, renoveren of een compleet nieuw dak plaatsen.

In eerste instantie is de dakdekker echter bedoeld voor het onderhoud en eventuele reparatie van het dak. De reden dat het belangrijk is om een betrouwbare dakdekker te vinden is dat wanneer hij of zij het advies geeft om het dak te renoveren of compleet te vervangen dat dit een advies is wat vertrouwd kan worden. Omdat het belang hiervan zo groot is geven we je graag wat tips hoe een goede en betrouwbare dakdekker gevonden kan worden.

Meerdere offertes

Wanneer je op zoek bent naar een dakdekker voor je huurwoning vraag dan bij tenminste drie verschillende bedrijven een offerte aan. Bij de meeste bedrijven zit er behoorlijk wat verschil in de prijzen die zij vragen voor de werkzaamheden. Dit verschil wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld de efficiëntie waarmee gewerkt wordt. Hoe minder uren er nodig zijn, hoe minder kosten er in rekening gebracht hoeft te worden.

Kies niet meteen het laagste bod

Nadat de offertes van de verschillende dakdekkersbedrijven zijn ontvangen kies dan niet meteen voor het laagste bod. Kijk ook naar de materialen die gebruikt worden voor het dak en de reputatie van het bedrijf. Zo kan een dakdekker misschien iets meer geld voor het werk vragen maar wel een garantie geven op de verrichte werkzaamheden en gratis nazorg leveren voor het dak.

Erkend en verzekerd

Niet voor alle bedrijven zal meteen informatie te vinden zijn over de reputatie. De eerste vereiste bij het uitkiezen van een dakdekker moet dan ook zijn dat het bedrijf erkend is en goed verzekerd. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld bij een branche specifieke organisatie is aangesloten dan worden zij door een onafhankelijke organisatie gecontroleerd of deze essentiële dingen goed op orde zijn.

Wanneer moet er betaald worden

Uiteraard is het voor jou als verhuurder ook van belang wanneer de werkzaamheden aan het dak betaald moeten worden. Immers zijn de werkzaamheden van een dakdekker een investering die terugverdiend moet worden via de te ontvangen huur. Sommige bedrijven vragen een percentage vooraf en andere hanteren een betalingstermijn van 14 of 30 dagen.

Begin- en einddatum

Net zoals de prijs en de betalingstermijn is het ook belangrijk om duidelijkheid te krijgen over de exacte begin- en einddatum van een project aan het dak van de huurwoning. Zorg er daarom voor dat de dakdekker duidelijk aangeeft wanneer de werkzaamheden beginnen en wanneer deze afgerond kunnen worden. Als de woning onbewoonbaar is tijdens de werkzaamheden dan kunnen er ook afspraken gemaakt worden over een schadevergoeding in het geval dat de einddatum niet gehaald wordt door het bedrijf.