Een interieur voor elk seizoen

interieurEen inrichting is een belangrijk element om u thuis te voelen in uw huis. Sfeervol en op de manier zoals u dat wilt. Dat betekent niet dat het altijd hetzelfde hoeft te zijn, het kan van tijd tot tijd verschillen. Omdat uw smaak verandert bijvoorbeeld, of omdat er door de tijd heen spullen bijkomen. Het kan ook zijn dat u het leuk vindt om zomaar eens nieuwe kussens of gordijnen te laten maken. Steeds vaker spreekt het mensen aan om hun inrichting aan te passen op de wisselende seizoenen. Dit is lang niet zo kostbaar of lastig als dat misschien lijkt. In een handomdraai heeft u een nieuwe uitstraling in huis.

Vorm en kleur

Een mooie manier om een interieur gemakkelijk aan te passen is door te werken met vorm en kleur. Met een paar nieuwe kussenhoezen ziet een zitgedeelte er ineens heel anders uit. In de winter zijn rijke stoffen mooi om te gebruiken, zoals zijde en fluweel, in winterse kleuren als bordeaux, bruin of blauw. Warm en behaaglijk, helemaal passend bij het seizoen. In de zomer zijn lichte kleuren en bloemendessins populair, in zacht linnen of katoen. Stoffen die het huis koel houden en de vrolijkheid van de zon weerspiegelen.

Gordijnen voor betaalbare prijzen

Gordijnen worden over het algemeen gezien als een onveranderlijk onderdeel van de inrichting, maar dit hoeft tegenwoordig helemaal niet meer het geval te zijn. Stoffen zijn er in betaalbare prijzen, of u ze nu zelf maakt of gordijnen laat maken. Ook een idee is om gordijnen eens andersom op te hangen: met de voeringstof in aan de buitenkant hangen er ineens gordijnen in een andere kleur en structuur. Het voordeel van het veranderen van gordijnen is dat de verandering in een interieur direct enorm is. Raambekleding maakt immers een groot deel uit van de ruimte en hebben daarmee veel effect op de sfeer en uitstraling. In de zomer een fleurig dessin van licht materiaal, in de winter een dik gevoerde warme stof die de kou buiten houdt. En is er nog stof over? Dan is het leuk om bijpassende kussens te maken, of een tafelkleed.

De grote herinrichting

Wanneer er een wens bestaat voor een grotere herinrichting kan er gecombineerd worden met het toepassen van verf, en op deze manier veel bewerkstelligd worden. Dat hoeft niet gelijk te betekenen dat het hele huis onder handen wordt genomen. Met één of twee muren in een contrasterende kleur krijgt een woon- of slaapkamer direct een nieuw gezicht. Bovendien zijn er op rommelmarkten en in vintagewinkels betaalbare woonaccessoires te vinden voor een andere look in huis. Vooral leuk om naar eigen smaak spulletjes te kopen, aan te passen en eventueel te schilderen, zodat het past in het interieur en een persoonlijke aanvulling wordt binnen een bestaande sfeer.

Iedereen wil wel eens iets anders. Een andere outfit, een nieuwe inrichting, kleuren die passen bij verschillende tijden en seizoenen. Laat uw fantasie de vrije loop en laat eens andere gordijnen maken, koop andere kussenhoezen of verf de eetkamermuur knalblauw. Als het u niet aanstaat, is het zo weer veranderd in een nieuwe kleur, een nieuw dessin, een nieuwe sfeer.

Evert Groot Interieurstoffen is gespecialiseerd in het stofferen van ramen en het (her)stofferen van uw meubels. Bent u op zoek naar nieuwe gordijnen voor elk seizoen, wilt u uw bank opnieuw stofferen of zoekt u een op maat gemaakte beddensprei; dan bent u bij ons aan het juiste adres.