Een tweede huis, meer dan alleen vruchtgebruik

tweedehuisWellicht bent u de gelukkige eigenaar van een recreatiewoning. Hoewel gelukkig is misschien wel een groot woord. De financiering drukt door omstandigheden toch wat zwaarder op uw persoonlijke begroting dan gedacht. Of u kunt door veranderende werkomstandigheden helaas niet meer zo vaak uw eigen vakantiehuis aandoen als oorspronkelijk de bedoeling was.

In beide gevallen is het dan wellicht ook een optie om uw tweede woning te verhuren en zodoende extra inkomsten te generen. Want het bezit van een recreatiehuis kan meer zijn dan alleen het kale vruchtgebruik. Door middel van verhuur kunt u de vaste lasten danig naar beneden toebrengen en brengt rust in uw financiële huishouding. Het is dan ook zeker het overwegen waard om een verhuurconstructie iets is wat ook bij u past.

Wat komt er zoal kijken bij het verhuren van een vakantiewoning

U hebt voor uzelf het besluit genomen dat u uw tweede huisje (al dan niet deels) wilt verhuren. Maar nu komt de praktische kant aan bod. Hoe kunt u het beste invulling geven aan een goede verhuurconstructie?
Maak een overzicht voor uzelf hoe u één en ander ziet en zet belangrijke zaken goed op papier. Denk dan aan bijvoorbeeld wie de sleuteloverdracht gaat doen, wie het contactpersoon voor de verhuurder is, wie de eindschoonmaak doet en wie checkt of uw vakantiewoning in goede orde is achtergelaten door de vakantiegangers. Dit zijn allemaal zaken waar goed over nagedacht moet worden en daarnaast zijn er nog veel meer punten die van tevoren allemaal duidelijk moeten zijn.
Want bij het verhuren van een recreatiewoning komen niet alleen lusten er zijn ook lasten of beter gezegd verplichtingen.

hoe uw tweede huis onder de aandacht brengen voor de verhuur

Uw chalet of appartement verhuren dat is natuurlijk één. Maar als tweede komt dan hoe dit onder de aandacht te brengen van uw potentiële doelgroep?
Wellicht bezit uw een tweede woning op een groot vakantiepark waar een verhuurorganisatie opzit die alle taken op zich neemt tegen een vaste provisie per boeking.
Maar evengoed kan uw 2de huis op een kleinschalig recreatiepark of bezit u een appartement in een klein gebouwtje. In dat geval zal u zelf voor de nodige promotie gaan zorgen door te adverteren in kranten, tijdschriften en via het internet.

Middels Recreatiewoning.nl kunt u uw vakantiehuis te huur aanbieden en u betaalt daarvoor slechte een jaarlijkse vergoeding. U bereikt dan de juiste doelgroep en met één boeking op jaarbasis heeft u uw investering al ruimschoots terugverdiend. Op het internet zijn trouwens meerdere vakantiehuisportalen te vinden dus het is verstandig om eens goed te kijken welke manier van verhuren het beste bij uw persoonlijke wensen aansluit.