Goedkope energie waar moet je op letten

Goedkope energie waar moet je op letten

Iedereen wilt tegenwoordig goedkope energie en dat is natuurlijk logisch. Toch zijn er altijd een paar dingen waar je op moet letten voordat je automatisch naar de goedkoopst energieleveranciers overstapt. Lees hieronder onze tips als je jaarlijks wilt profiteren van goedkope energieprijzen.

Vergelijk energie op je werkelijke verbruik

Het klink ontzettend logisch, maar jammer genoeg zien we nog vaak dat mensen hiermee de mist in gaan. Energievergelijkers hebben niet voor niets dat zij vragen naar je werkelijke verbruik. Leuk dat je dan je verbruik kan schatten, maar aangezien de verschillen klein zijn, kan je verbruik inschatten een groot verschil in het resultaat zijn. Verbruik jij bijvoorbeeld, maar gas dan een normaal huishouden dan kan een andere energieleverancier een stuk goedkoper zijn. Wij raden consumenten altijd aan om je werkelijke verbruik in te vullen.

Bereken de korting per jaar

Energieleveranciers geven altijd een mooi korting om zo consumenten aan te trekken. In de meeste gevallen is deze korting hoger bij meerjarige energiecontracten. Logisch natuurlijk, want ze weten dat je een x aantal jaar klant blijft en verdienen hierdoor meer aan je dan bij een 1-jarig energiecontract. Wij raden aan om je welkomstkorting om te rekenen naar de korting per jaar. Hierdoor kan je meerjarige energiecontracten goed vergelijken met 1-jarige energiecontracten.

Goedkope en duurzame energie gaan samen

Veel consumenten denken dat duurzame energie nog steeds erg duur zijn, maar dit allang niet meer het geval. Zo zijn er al meer als genoeg 100% Nederlandse groene energieleveranciers welke prima kunnen concurreren met de top 5 energieleveranciers. Natuurlijk bieden deze energieleveranciers ook groene energie aan, maar let dan wel even op dat de energie uit Nederland komt. Bij Nederlands groene energie weet je namelijk zeker dat de groene energie in Nederland word opgewekt.

Te laat overstappen is zonde!

Wij raden consumenten vaak aan om een 1-jarig energiecontract af te sluiten, omdat hierop vaak de meeste voordeel te behalen valt. Wel is hierbij belangrijk dat je goed in je agenda zet wanneer je energiecontract is verlopen. Je kan twee maanden voor de opzegdatum namelijk een nieuwe energieleveranciers uitkiezen waardoor je weer een jaar lang profiteert van scherpe energieprijzen. Stap je te laat over dan betaal je namelijk de tarieven van het Modelcontract en deze zijn een stuk hoger.