Het creëren van de ideale badkamer

Dbadkamere badkamer moet een plaats zijn waar u gemakkelijk kunt ontspannen en genoegzaam tot rust kunt komen. En wat is meer ontspannen dan een badruimte waarin u zich prettig voelt omdat het interieur u aanspreekt, het warme bad u lijkt uit te nodigen en de douche u laat ontspannen onder een regendouche. De manier waarop uw badkamer is ontworpen en uw persoonlijke voorkeuren op het gebied van douchen en baden hebben dan ook een enorm effect op hoe gemakkelijk het voor u is om te relaxen. Maar de volgende tips helpen u wellicht om een ontspannende en functionele badkamer te creëren voor u en uw gezin.

Ontwerp de badkamer met een goed bad

Er zijn weinig dingen meer ontspannen in de badkamer dan liggen in het bad met het water op de juiste temperatuur om uw spieren te verzorgen na een dag hard werken. Een voor u te klein bad kan echter niet de ontspannende oase bieden waar u naar op zoek bent, zorg dus voor een ligbad dat qua formaat ook voor u geschikt is. Dit maakt het mogelijk om u uit te strekken en volledig te ontspannen terwijl u geniet. Door de vele verschillende uitvoeringen in vormen, onder andere een ligbad met een schuin toelopend voeteneinde, is het vaak mogelijk om een bad in de badkamer te plaatsen en daarbij ook nog voldoende bewegingsruimte vrij te laten. Mocht dit echt moeilijk worden dan is het zeker een optie om een douche met wat meer comfort te overwegen. Iets ruimer met een goede regendouche of stortdouche functie maakt een warme en lichte massage van de huid of de nek mogelijk. Eventueel vanuit een douchepaneel waarin ook nog zijdouches zijn geïnstalleerd voor nog meer massage mogelijkheden.

Installeer elektrische vloerverwarming

Of u nu tegels, een gietvloer, watervast laminaat of hout op de vloer legt in uw badkamer, de vloer voelt vaak koud aan, vooral als uit het bad of de douche je stapt. Om dit tegen te gaan is de installatie van elektrische vloerverwarming een mogelijkheid. Dit houdt de vloer aangenaam warm wat direct een stukje comfort toevoegt aan de badruimte. Natuurlijk is het gebruik van vloerverwarming die aangesloten is op de CV ook een mogelijkheid maar het fijne aan een elektrische installatie is dat het volkomen separaat werkt. Dus niet afhankelijk van de timer of aansturing van de CV maar gescheiden programmeerbaar waardoor er ook vroeg in de ochtend al een stukje aangename warmte zich voor uw voeten uitstrekt. Of even aanschakelen als u in de avond wilt gaan genieten van het warme bad, het voorkomt een koude vloer. Een designradiator met een handdoekenrek biedt u de luxe om uw handdoek, die u wilt gebruiken na het baden of douchen, voor te verwarmen. Een warme ervaring en na het afdrogen kunt u het handdoekenrek gebruiken om de handdoek te drogen.

Kleuren en badkamer ontwerpen

Het kleurenschema van de tegels kan u ook helpen te ontspannen. Om een ​​ontspannende badruimte te maken, moet u tegels en een tegelindeling gebruiken die u zelf mooi vindt en waar u dus blij van wordt. Dit is een belangrijke voorwaarde, naast de standaard interieurontwerp richtlijnen om, zeker in kleinere ruimtes, rustgevende en neutrale kleuren te gebruiken. Niet alleen zullen deze u helpen te ontspannen, maar lichtere kleuren zullen ook licht reflecteren, waardoor uw badkamer groter lijkt dan dat deze is. Voor het toepassen van de bovenstaande tips in een voor uw situatie passend badkamerontwerp kunt u gebruik maken van de gratis ontwerpservice van Badendesign.nl. Hiervoor kijkt u het beste op de website waar u ook veel badkamerinspiratie voorbeelden terugvindt.