Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk mijn huis bouwen?

Wil je eigenlijk het liefste je eigen huis bouwen, maar heb je geen zin in al die extra kosten en moeite waarmee je wordt geconfronteerd? Lijkt een eigen gemaakt paleisje wel iets? Zoek dan vooral niet verder. Er zijn tegenwoordig namelijk veel bedrijven die zijn gespecialiseerd in het tot maat maken van huizen, voor een voordelige prijs.

Hoe doen ze dat?

Ze maken gebruik van ‘kant en klare’-woningen. Dit zijn woningen die van te voren al zijn ontworpen en waarvan de onderdelen al zijn gemaakt. Alles staat al gewoon klaar: de muren, de vloer, de schoorsteen – alles! Maar, hoewel deze woningen van te voren zijn gemaakt, is er toch genoeg ruimte voor je eigen inbreng. Er wordt namelijk altijd gebruik gemaakt van een intake gesprek, waarbij je eigen wensen en behoeften worden meegenomen in het uiteindelijke product.

Hoe is dat mogelijk?

Deze bedrijven werken veel samen met externe architecten bureau’s en ook andere organisaties. Door middel van deze diverse samenwerking kan dat van te voren veel kosten schelen, omdat er van te voren wordt gewerkt met een kant en klaar model. Ook hebben deze bedrijven een vaste prijs garantie, waardoor ze hun prijzen behoorlijk naar beneden kunnen halen. Omdat er elke keer sprake is van een algemeen product (een vooropgezet ‘concept-huis’), kunnen er op deze manier veel minder kosten worden gemaakt.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Je maakt eerst een vrijblijvende afspraak met een van deze bureau’s, waarbij je ook je eigen ontwerpen mag meenemen. Hierna wordt er samen met jou een pakket opgesteld, waarna het bouwen kan beginnen. Deze prefab woningen zijn ook su-per-snel klaar, waardoor u al binnen een maand of twee kunt genieten van je eigen gemaakte droomhuis – dat je zelf hebt gemaakt.