Keukentrends van 2016

keukentrendsIn je huis wil je natuurlijk zoveel mogelijk meedoen met de trends van het moment. Daar hoort ook je keuken bij. Tegenwoordig is de keuken het hart van het huis; echt een plek om samen te komen en lekker te genieten van culinaire hoogstandjes en van elkaar. Dan wil je ook dat je keuken ingericht is volgens de laatste keukentrends, voor een modieus en fijn gevoel. Maar wat zijn die trends eigenlijk? We brengen graag de keukentrends van 2016 onder de aandacht, zodat je zelf kunt bepalen wat je mooi vindt en wat je graag in je eigen keuken terug zou willen zien. Je kunt gaan voor een complete make-over, maar het neerzetten of realiseren van een aantal trenditems is vaak al genoeg om weer net even een andere, frisse keuken te hebben.

 

Gebruik van natuurlijke kleuren

Net als in de rest van de woonwereld zien we ook in keukenland veel natuurlijke kleuren. Ofwel: aardetinten veroveren de keukens. Dan kan het bijvoorbeeld gaan om mooie groene kleuren of grijsblauw. Stuk voor stuk warme kleuren, die extra sfeer geven aan je keuken. En heb je in je woonkamer ook aardetinten, dan is de keuken het perfecte verlengstuk van je huiskamer.

 

Planten in de keuken

Dat natuurlijke tintje zie je ook terug in een andere trend: planten neerzetten in je keuken. Zet een paar grote planten neer in een pot, voor een stoere, natuurlijke uitstraling.

 

Keukenaccessoires mogen gezien worden

Waar eerst alle keukenattributen zoals potten en kopjes allemaal uit het zicht opgeborgen werden, hoeft dat nu niet meer. Een van de keukentrends van 2016 is dat alle spulletjes in de keuken letterlijk en figuurlijk gezien mogen worden. Dus zet je kruiden gezellig op een kruidenrekje, hang je potten en pannen aan de muur en schroom niet om leuke accessoires neer te zetten. Het staat niet alleen sfeervol, maar het is ook nog eens heel handig want alles wat je nodig hebt tijdens het maken van een maaltijd heb je binnen handbereik liggen, staan of hangen.

 

Ronde vormen

Ronde vormen zijn helemaal terug van weggeweest en daarom zijn deze ook niet meer uit de keuken van 2016 weg te denken. Het ziet er lekker speels uit en je kunt er eindeloos meer varieren. Ronde vormen bieden een mooi contrast met de vaak hoekige vormen in een keuken. Dus haal je ronde schalen en kopjes maar tevoorschijn!

 

Industriele keukens

Een van de andere keukentrends van 2016 is iets dat je ook in menig woonkamer terugziet: industriele elementen. Stoere, robuuste items zoals potten van aardewerk en planken van hout geven je keuken net dat beetje meer pit.

 

Zwevende kasten

Wil je meer rust in je keuken, ga dan voor zwevende kastjes. Doordat ze niet direct op de grond staan, komt er een ruimte onder, waardoor je echt een ruimtelijk effect krijgt. Het maakt niet uit of je zwevende kasten in kleine of grote keukens plaats – het effect is altijd positief.

Zo zie je maar weer, er zit altijd wel een leuke keukentrend voor je bij. Ga voor een of meerdere trends en je keuken is weer helemaal van nu. Dat wordt genieten in je keuken!