Een kleine badkamer praktisch inrichten, hoe pak je dat aan?

Een kleine badkamer kan voor ergernissen zorgen, maar ook qua inrichting is het vaak moeilijk om iets te vinden wat er eigenlijk goed past. Hoe zorg je ervoor dat je badkamer toch een leuke en sfeervolle plek wordt? Hier vind je enkele praktische ideeën die kunnen helpen.

Werk een ontwerp uit

Voor je sowieso begint aan een nieuwe aankleding van de badkamer doe je er goed aan om een plan uit te werken. Vraag advies bij diverse woonzaken of ontwerp zelf met behulp van ontwerpsoftware om zo beter een idee te krijgen wat eigenlijk past in de badkamer en wat juist niet.

Compact en stijlvol

Een kleinere badkamer vraagt om een andere aanpak. Gelukkig is er dankzij de vele interieurstijlen genoeg te combineren, dus ook voor de kleine badkamer. Je kunt voor een compacte en stijlvolle inrichting gaan. Dit betekent kiezen voor bijvoorbeeld kleinere meubels die goed passen in de badkamer en nog steeds functioneel zijn. Je hoeft daarbij niet heel veel meubels en eyecatchers te gebruiken om het verschil te maken. Dit maakt het eerder druk dan sfeervol. Meer informatie hierover lees je op een website over wonen.

Kies voor de hoogte

Bij het indelen van de badkamer loont het om vooral de hoogte te gebruiken. Kies liever voor smallere meubels die wat hoger zijn. Hierdoor houd je meer bewegingsruimte over en je kunt nog steeds genoeg spullen kwijt. Ook kan het helpen om een verticale radiator te plaatsen, hier kan je naast de opwarming van de ruimte ook je kleding en handdoeken praktisch ophangen.

Aan de muur

Naast staande meubels kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld planken op te hangen om zo diverse spullen op te zetten. Ook zijn er stijlvolle varianten die heel goed passen bij de stijl van het interieur. Zo kan je op een speelse manier een unieke badkamer maken voor een leuk bedrag.

 

Accessoires maken het af

Gebruik bij het inrichten van de badkamer leuke accessoires. Dit kunnen kleine plantjes zijn die je op diverse plekken plaatst, maar bijvoorbeeld ook kaarsen of andere spulletjes. Vervang die standaard uitstraling van de douche voor een stoere, industriële look door gebruik te maken van opvallende kranen en douchekop en pak ook meteen de wastafel aan. Ook andere details zoals handdoekdragers of spiegels kunnen al een heel ander beeld geven aan de ruimte.