Maak zelf je industriële slaapkamer

Een industrieel interieur is dé trend van dit moment. Een woning met een industriële inrichting laat zich uitstekend combineren met andere stijlen. Je kunt door de juiste materialen te gebruiken ieder vertrek in je woning een fantastisch industrieel uiterlijk geven.

 

Industriële slaapkamer inrichting

De meeste aandacht naar de industriële inrichting van een woning gaat uit naar de hoofdvertrekken. Dat is logisch, want die zijn het meest zichtbaar en daar verblijf je het meeste. Sommige andere vertrekken in huis krijgen dan wat minder aandacht, zoals de slaapkamer. We geven je daarom een aantal tips om heel simpel en goedkoop een industriële slaapkamer te maken.

 

De kleuren in een industriële slaapkamer

Een industriële slaapkamer inrichting begint met het gebruik van warme, maar neutrale kleuren. Gebruik vooral zwart, wit en grijs, en combineer dit in je industriële slaapkamer met lichte bruintinten, en her en der wat intensere industriële kleuren zoals legergroen.

 

Staal onmisbaar in een industriële slaapkamer inrichting

Als er één materiaal is wat van een normaal slaapvertrek een industriële slaapkamer maakt, dan is het wel ijzer of staal. Zorg dat dit materiaal dominant wordt in je industriële slaapkamer inrichting, bijvoorbeeld door grote ijzeren meubels neer te zetten. Maak bijvoorbeeld zelf kasten of tafels met steigerbuizen. Natuurlijk helpt het al enorm als de ramen van je industriële slaapkamer al voorzien zijn van stalen frames. Deze kun je een nog industriëlere look geven door ze zo te verven dat ze er wat verweerd uit zien. Uiteraard mogen metalen armaturen voor je verlichting ook niet ontbreken. Hoe verweerder en hoe meer gebruikt, des te beter. Bij de kringloopwinkel of op een rommelmarkt kun je vaak voor weinig geld nog prachtige metalen lampen vinden.

 

Werk je industriële slaapkamer inrichting niet teveel af

Een kenmerk van een industrieel interieur is dat het niet té gepolijst is. Het geheel moet wat ruw overkomen, dus werk je interieur vooral niet teveel af. Geen behang, maar ruwe muren. Een kale bakstenen muur is fantastisch en als je die niet hebt kun je eventueel zelf een lege wand voorzien van een rij grijze bakstenen. Heb je nu al een betonnen vloer in je slaapkamer, laat die dan zo of schilder deze over met een grove grijze betoncoating. Je krijgt dan het idee alsof je in een bouwmarkt loopt.

 

Gebruik veel hout in je industriële slaapkamer inrichting

Ook het gebruik van (gebruikt) hout draagt bij aan een slaapkamer met een prachtige industriële look. Natuurlijk moet het hout wel zo grof en authentiek mogelijk zijn, dus zeker niet gelakt. Hebben je zelf nog oude meubels staan met een laklaag, haal die er dan met een schuurmachine van af. Koop voor je slaapkamer meubels en accessoires van stevig hout, zoals eiken of van steigerhout (tegenwoordig betaal je daar door de populariteit wel veel voor). Voor een prikkie kun je weer bij kringloopwinkels of via bijvoorbeeld marktplaats oude en verweerde houten meubels op de kop tikken. Eventueel kun je een transparante beits gebruiken om je meubel te beschermen, maar in principe heeft het hout in je droge en warme slaapkamer helemaal geen beschermingslaag nodig. En als je zelf handig bent, kun je met gebruikt hout natuurlijk je eigen meubels maken.