Een moderne badkamer inrichting

badkamerModerne badkamers worden naast functionaliteit ook getypeerd door comfort en natuurlijk een stijlvol uiterlijk. Vaak zijn de modernste badkamers heel sober en ongecompliceerd van uitzicht, terwijl ze toch een zekere luxueuze atmosfeer teweegbrengen dankzij de keuze van meubilair, kleuren, enzovoort. Het vraagt wat denkwerk om te ontdekken wat een badkamer nu juist nodig heeft om die moderne, comfortabele en cleane look te krijgen die bij de rest van het huis past, maar gelukkig zijn er enkele tips en unieke badkamertrends die je hierbij kunnen helpen en je de kans kunnen geven om je eigen badkamer zo stijlvol en modern mogelijk te maken.

1. Moderne vloeren

Een onmisbaar onderdeel van een badkamer is natuurlijk de vloer. Vloeren zijn er in alle materialen zoals beton, dat heel populair is dankzij de warmte van het materiaal en de kleuren die er mee mogelijk zijn, of marmer, het toonbeeld van luxe en comfort. Houten vloeren zorgen voor een iets huiselijkere en gezelligere look, terwijl mozaïek tegels dan weer het voordeel bieden dat je er zowel de vloer als de muren mee kan bekleden. Iedere techniek en ieder materiaal heeft zijn voor -en nadelen. Belangrijk is dat de vloer de je wilt leggen qua stijl en kleur goed aansluit bij het meubilair en de uitstraling die je wil bereiken. Een goede vloer is een must-have voor iedere moderne badkamer!

2. Een inloopdouche voor een optimale woonbeleving

Om de moderne sfeer in je badkamer perfect weer te geven en daarbij ook nog eens te zorgen voor meer ruimte is een inloopdouche perfect. Een goede inloopdouche smelt samen met de rest van de badkamer waardoor die groter oogt, en daarbij zorgen het gebruik van glas en de meestal strakke vormen voor de ideale douche als je je badkamer een moderne look wil geven. Van alle badkamertrends is een inloopdouche waarschijnlijk de populairste, juist door de stijlvolle sfeer en optimale woonbeleving die erdoor gecreëerd wordt.

3. Badkamermeubels op maat gemaakt

Echte moderne badkamers kunnen tegenwoordig niet zonder meubels die er speciaal voor gemaakt zijn perfect in de ruimte te passen. Niet alleen wordt door het gebruik van dergelijk meubilair de ruimte optimaal benut, daarbij draagt het ook nog eens bij aan de stijl van je eigen, gepersonaliseerde badkamer. Naast meubilair kan je natuurlijk ook verlichting, sanitair en tegels laten maken, zodat alles in je badkamer de sfeer en uitstraling die ermee wil bereiken alleen maar versterkt.

4. Badkamerbehang

Een moderne badkamer inrichting kan natuurlijk niet zonder de juiste muurbekleding. Heb je het niet zo voor badkamertegels en vind je behangpapier wel iets hebben? Dan bestaat er gelukkig speciaal vochtafstotend badkamerpapier – dat daarbij ook nog eens antibacterieel is – om aan je wensen te voldoen. Welk papier, dat wil zeggen welk patroon en welke kleur, moet je kiezen om de sterke punten van je badkamer naar voor te laten komen? De mogelijkheden zijn oneindig. Als je wat meer pit in je badkamer wil brengen en gebruik wil maken van speciale patronen en kleuren, dan is badkamerbehang iets voor jou!