Onderhoud aan uw CV ketel laten uitvoeren door loodgieter

loodgieterDe CV ketel vormt een van de meest essentiële onderdelen van uw woning. Zo zorgt de CV ketel er onder meer voor dat u warm water heeft voor het douchen, voor de afwas en voor het verwarmen van uw woning. Hoewel de CV ketel zo belangrijk is, vergeten veel mensen het belang van het onderhoud aan een CV ketel. U moet er toch niet aan denken, dat u in de winter of herfst geen verwarming heeft? Toch kan het al snel voorkomen, dat uw CV ketel een defect heeft. Wat dacht u bijvoorbeeld van de grote hoeveelheid stof die in de CV ketel kan ontstaan? Kleine scheurtjes in ringetjes van de CV ketel? Enzovoorts. Een loodgieter kan u helpen bij het onderhouden van uw CV ketel om een defect tijdig te voorkomen.

Vormen van onderhoud aan uw CV ketel

Een loodgieter kan verschillende onderhoudswerkzaamheden uitvoeren bij een controle van uw CV ketel. Het is raadzaam om dit eens per half jaar te laten nakijken, zodat u zowel in de zomer, als in de winter over een goed functionerende CV ketel beschikt. Voorbeelden van werkzaamheden door een loodgieter zijn het controleren van uw CV ketel op stof, het nalopen van de kwetsbare onderdelen binnen de CV ketel en het nalopen van uw leidingen. Zeker bij een hevige vorst kunnen er scheurtjes en barstjes ontstaan in de leidingen van uw verwarming, met een vervelende lekkage tot gevolg. De bron van een lekkage is zelf vaak moeizaam te vinden en daarbij kan een lekkage zorgen voor een blijvende waterschade aan uw muren, plafonds en houtwerk. Reden genoeg om tijdig te hulp in te schakelen van een loodgieter!

Kapotte CV ketel laten vervangen

Wanneer het onderhoud aan uw CV ketel te laat is of geen zin meer heeft, bijvoorbeeld als gevolg van ouderdom van het apparaat, kunt u uw CV ketel laten vervangen. Tegenwoordig is het populair om uw CV ketel te vervangen voor een combiketel. Een combiketel combineert een losse CV ketel en losse boiler tot één nieuw apparaat. Zo hoeft u maar een apparaat te laten onderhouden door een loodgieter en bent u ook nog eens milieubewust bezig. Een combiketel verbruikt namelijk aanzienlijk minder energie op jaarbasis, dan een combinatie van twee losse apparaten.

Bent u benieuwd of het voor u zinvol is om uw CV ketel te laten vervangen voor een combiketel? Een loodgieter kan u hier meer over vertellen!