Opfrisbeurt voor de badkamer

badkamerMeestal is een verhuizing hét moment om de badkamer van je dromen te realiseren. Al is een badkamer nog ‘goed’ en functioneren alle onderdelen prima; als in een nieuw huis de badkamer niet helemaal naar je smaak is, kiezen veel mensen voor een nieuwe badkamer. Prima natuurlijk, maar … wat als je geen verhuisplannen hebt, maar inmiddels toch wel behoorlijk bent uitgekeken op je oude badkamer? Het antwoord op die vraag luidt: een opfrisbeurt! Een make-over! Geef die oude badkamer een nieuwe look waardoor je er weer blij van wordt. Want je brengt dagelijks heel wat uren in de badkamer door. Het is dus zeker de moeite waard. En waarom zou je wachten? Hoe sneller je de opfrisbeurt uitvoert, hoe eerder je van je mooie ‘nieuwe’ badkamer kunt genieten.

Een gehele nieuwe badkamer

Door je oude badkamer een opfrisbeurt te geven, heb je als het klaar is een nieuwe badkamer. Soms kan een redelijk simpele ingreep al voor een heel andere uitstraling zorgen. Verwijder bijvoorbeeld het douchegordijn en plaats een glazen douchedeur. Of ruil je oude klassieke wastafel in voor een waskom op een wastafelblad of op een badkamermeubel. Kies je bij dat badkamermeubel een bijpassende badkamerkast, dan versterkt dat het geheel. Je kunt ook veel verder gaan en de indeling van de badkamer veranderen. Zit er bijvoorbeeld een ligbad in dat je nooit gebruikt? Sloop het eruit en realiseer op die plek een (tweepersoons!) inloopdouche of plaats er een heerlijke luxe douchecabine met waterval- en regendouche.

Badkamer trends

Op het gebied van badkamers kunnen we een aantal trends signaleren. Een inloopdouche is bijvoorbeeld erg geliefd. Het doet de ruimte groter lijken en heeft als bijkomend voordeel dat je er gemakkelijk in en uit stapt. Een kleur die op dit moment in is, is zwart. Zwart is mysterieus en modieus. Er zijn badkamermeubels en badkamerkasten in de kleur zwart, maar ook vloer- en wandtegels. Zwart is stijlvol en combineert goed bij het sanitair, dat tegenwoordig weer overwegend wit is. Het staat goed bij andere kleuren. Ook helemaal van deze tijd is de aandacht voor wellness. Veel mensen bezoeken wel eens een wellness-center in de buurt. Lekker een dagje ontspannen. Maar als je van die luxe houdt en dat graag thuis in je eigen badkamer wilt beleven, overweeg dan de aanschaf van een whirlpool, stoomcabine of infrarood sauna. Dat geeft je badkamer echt een boost!

Badkamer-ideeën opdoen

Wie zijn badkamer lang geleden heeft uitgezocht en nu – na jaren – weer eens in een showroom komt, zal versteld staan. Wat is er veel te koop! En wat is er veel veranderd op het gebied van kleuren, stijlen en materialen. Denk voordat je aan de opfrisbeurt begint goed na over je wensen, en meet je badkamer nauwkeurig op. Neem de tijd voor het hele proces. Verdiep je in de woonbladen en vergelijk. Een goede start is om een keer bij Sanitairtotaal te gaan kijken. De showroom staat in Oud-Gastel en het vloeroppervlak bedraagt maar liefst 2000 vierkante meter. Het is daarmee de grootste showroom in de Benelux. Je vindt er alles op het gebied van badkamers: inbouwbaden, whirlpools, douchecabines, badkamerkasten, toiletten, radiatoren, tegels en nog veel meer. Het is echt dé plek om ideeën op te doen! Je kunt sanitair online bestellen bij Sanitairtotaal via de webshop.