Record aantal overstappers energie in 2015!

15,1% van de Nederlandse consumenten en bedrijven stapte over naar een andere energieleverancier in 2015, zo meldt Energie-Nederland deze maand. Dat zijn maar liefst 2,3 miljoen overstappen!

Redenen van deze stijging

Als een van de belangrijkste redenen is te noemen, de keuzevrijheid. Die is enorm tegenwoordig. Prijsvergelijkings websites vergemakkelijken het vergelijken en overstappen is daardoor eenvoudig en snel gebeurd. Energie leent zich namelijk ook prima om puur te vergelijken op prijs. In tegenstelling tot de telecom of verzekerings markt bijvoorbeeld kent de energiemarkt geen verschil in kwaliteit van een netwerk of de geleverde stroom of gas. Het enige verschil in de ogen van veel mensen is dus puur de prijs. En die kunt u tegenwoordig dus zeer makkelijk vergelijken via een energievergelijkings website zoals die van Energie-vergelijken.net bijvoorbeeld.

De energiemarkt wordt dus steeds transparanter en vergelijken en overstappen wordt steeds makkelijker. Dit is dan een van de belangrijkste redenen dat mensen steeds vaker op zoek gaan naar de goedkoopste energieleverancier.

Groei

De grafieken hieronder laten een duidelijke groei zien over de jaren heen. Maar liefst 85% stijging ten opzichte van 2010 in het aantal overstapverzoeken! De toekomst laat zich lastig voorspellen, maar zoals het er nu naar uitziet zal deze groei nog wel even doorgaan. In de grafieken ziet u de cijfers overzichtelijk afgebeeld.

Percentages overstappers 2006 – 2015

overstappers-energie-2015

Maandcijfers aantal overstappers 2015

overstappers-energie-2015-per-maand

Overstappen

Overstappen is zoals gezegd zo geregeld en kan voor veel mensen honderden euro’s per jaar besparen. Vergelijken is ook transparant en makkelijk. De vergelijkingswebsites zijn verplicht duidelijkheid te verschaffen over de aangeboden tarieven. U loopt dus geen risico op verschillende tarieven op verschillende websites. U ontvangt altijd een duidelijk overzicht met de tarieven die u ook daadwerkelijk ontvangt als u overstapt. Energieleveranciers komen steeds weer met hoge overstappremies waar u als energieafnemer van kunt profiteren. Een jaar later is er dan weer veel voordeel te behalen. Veel mensen stappen dus jaarlijks over en besparen zo steeds weer veel geld uit. Als u ook jaarlijks zou willen overstappen dan is het wel aan te raden om een jaarcontract af te sluiten.

Zakelijk overstappen

Bedrijven kunnen ook enorm besparen op hun energie. Zakelijk energie vergelijken kan ook voor bedrijven een hoop opleveren. Veel bedrijven kennen inmiddels ook al de mogelijkheden en stappen regelmatig over. Hierdoor besparen ze veel geld op hun jaarlijkse energierekening.

Profiteer ook en stap over!

Loopt uw energiecontract binnenkort af? Dan kunt u dus makkelijk veel geld besparen door over te stappen. Profiteer ook! Klik hier en bekijk uw voordeel in de energievergelijker op Energie-vergelijken.net. Overstappen kan u tot wel 450 euro per jaar opleveren en het is zo geregeld.