Snel de beschikking over een woning met prefab woningen

prefab woningenMet een prefab woning heb je snel de beschikking over een degelijke woning, doordat prefab woningen op een bouwplaats worden opgebouwd. Het grootste deel van deze prefab houtskeletbouw woning is in een eerder stadium al gebouwd in een fabriek, zodat de bouw op de bouwplaats sneller kan verlopen en er minder snel sprake zal zijn van vertragingen bij de bouw van je woning. Een bijkomend voordeel van prefab woningen is de betere isolatie, waarover deze woningen vaak beschikken. Bij de bouw van een nieuwe woning is het dus zeker de moeite waard om een prefab woning te overwegen. Wist je bijvoorbeeld dat de marktwaarde van een prefab woning door de jaren heen nog flink kan toenemen?

Bouw van prefab woningen

De bouw van een prefab woning bestaat praktisch gezien uit twee onderdelen: het leggen van de fundering voor je woning en het bouwen van de verschillende onderdelen in de fabriek. Zodra de onderdelen klaar zijn en de fundering ligt, kan de woning als een soort bouwpakket in elkaar worden gezet op de fundering. Doordat de onderdelen al in de fabriek zijn geproduceerd, heeft het weer geen invloed op eventuele vertragingen. Ook bij regen of andere vormen van neerslag kunnen de muren immers worden neergezet! Zodra de woning volledig is opgebouwd, spelen wind en neerslag geen rol meer en kan worden begonnen met de afwerking van de woning. Door deze opbouw van de woning is een prefab woning vaak veel sneller klaar, dan een traditioneel opgebouwde woning.

Afwerking voor de prefab woning bepalen

Hoewel de basis van een prefab woning al enigszins vaststaat, kun je de afwerking van de woning volledig zelf bepalen. Hiermee kun je de woning een eigen uitstraling en identiteit geven, die aansluit bij je wensen en persoonlijkheid. Denk hierbij aan de indeling van de kamers van de woning, plekken voor de stopcontacten en aansluitingen voor bijvoorbeeld de televisie en verlichting, de kleur en het type van kozijnen en deuren, enzovoorts. Wanneer er meerdere prefab woningen in je wijk staan, betekent dit dus niet dat de woningen ook daadwerkelijk hetzelfde zijn. Iedereen geeft zijn of haar woning immers een eigen stijl! Aanbieders van prefab woningen kunnen je een advies geven bij het maken van deze keuzes. Zo heb je direct een goed beeld van de mogelijkheden die er bestaan!

Prijzen van een prefab woning

Naast het feit dat een prefab woning vaak sneller kan worden opgeleverd dan een traditionele woning, door de manier van bouwen, hoeft een prefab woning niet duur te zijn. Bekijk hier prefab woning prijzen. Zo is het al vanaf €180.000 mogelijk om een vrijstaande prefab woning aan te schaffen. Het hangt sterk af van de stijl die je de woning geeft, hoe duur deze precies zal zijn. Een kunststoffen kozijn heeft immers een andere waarde dan bijvoorbeeld kozijnen van hout. Ook het aantal aansluitpunten in de muur is bepalend voor de uiteindelijke prijs van je woning. Overleg samen met een specialist op het gebied van prefab woningen, wat er mogelijk is voor je budget.