Uw huurwoning zelf schilderen of niet?

huis schilderenU heeft inmiddels een prachtige huurwoning gevonden. Het onderhoud van deze mooie woning is echter niet over even goed uitgevoerd. Daarom zult u wellicht het een en ander moeten opknappen. Nu kunt u daarvoor een aannemersbedrijf inschakelen, maar gezien de hoge kosten voor een verbouwing is dat zeker geen aanrader. Maar hoe pakt u dit dan aan? Wat kan voor relatief lage kosten voor een flinke upgrade zorgen? Vaak kunnen nette, nieuwe schilderwerken al voor een grote vooruitgang zorgen. Wanneer u besluit inderdaad de schilderwerken te vernieuwen, dan is het de vraag of u het zelf wilt en kunt doen of niet. Daar gaan we in dit artikel verder op in.

Een schildersbedrijf inschakelen

Een schildersbedrijf inschakelen is voor velen een voor de hand liggende keuze. Schildersbedrijven zijn immers gespecialiseerd in deze klussen en kunnen de klus daarom niet alleen snel, maar ook professioneel klaren. Een nadeel van het aan het werk zetten van een schilder is dat er een flink prijskaartje aan hangt. U dient namelijk de materialen te vergoeden en daarnaast uiteraard ook nog een bepaald uurtarief te voldoen. Op die manier kunnen, zeker wanneer u een groot deel van uw huurhuis laat schilderen, de kosten aardig hoog oplopen. Aangezien het om flinke bedragen gaat, is het daarom zeker aan te raden om verschillende offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken.

Zelf schilderen

Voor degenen die technisch zijn of er simpelweg gevoel voor hebben, kan zelf schilderen een goede optie zijn. Schilderen is dan waarschijnlijk iets dat u snel door heeft, waardoor u prima zelf de schilderwerken kunt uitvoeren. Wellicht gebeurt dat dan wel niet even nauwkeurig en professioneel als bij een ├ęchte schilder, maar de flinke besparing als het draait om tijd en geld kan dat ineens een stuk minder belangrijk maken. Ga daarom zeker even na of u zelf in staat bent om de schilderwerken uit te voeren, zodat u een stuk voordeliger uit kunt zijn.