Vijf loungeset trends van 2016

loungesetLoungesets worden steeds populairder en de kans is dus ook groot dat je binnenkort zelf ook een loungeset gaat kopen voor in je tuin. Je hebt ze in alle soorten en maten maar wat zijn nou de trends voor 2016? Welke keuzes heb je tegenwoordig allemaal? Je leest het in dit artikel.

Diningsets

Diningsets zijn hip en worden steeds populairder. Normaal denk je al snel aan een lage diningset maar tegenwoordig zijn er ook steeds meer hoge diningsets te koop. Een combinatie dus van een lage loungeset en een hoge tuinset. Zo kun je nog steeds heerlijk dineren en genieten van het comfort van een loungeset. Zeker in 2016 zal deze trend zich doorzetten.

Loungesets

De loungesets zullen we in 2016 terug zien in veel verschillende versies en soorten. De multifunctionele loungeset is ideaal om perfect in de tuin te genieten. Met deze loungeset kun je de elementen verplaatsen en hem zo neerzetten zoals jij het zelf graag zou willen. Tevens kan je een kap omhoog doen zodat je uit de wind of uit de zon zit. Een “All Weather” loungeset is ook geschikt voor het slechte weer. Dit zijn speciale kussens voor je loungeset die bestendig zijn tegen slecht weer, zoals regen en sneeuw. Het dringt niet door tot in de kussens en zo blijven ze dus heel en drogen ze snel op.

Materialen

In 2016 zullen we veel verschillende materialen zien qua tuinmeubelen. Denk bijvoorbeeld aan de aluminium sets, maar ook de houten tuinmeubelen die helemaal hip zijn. Teakhout zullen we in de komende jaren veel zien omdat dit prachtig staat in vrijwel iedere tuin.

Kleuren

De kleuren die we terug gaan zien in de tuinmeubelen zullen voornamelijk licht en aan de donkere kant zijn. Denk bijvoorbeeld aan licht grijs of licht bruin als het gaat om houten tuinmeubelen. Dit staat mooi in iedere tuin in combinatie met kleurrijke planten.