Vijf redenen voor het kiezen van een buitenhaard

buitenhaardIndien je in de tuin er de ruimte voor hebt om bij een eventuele zithoek een buitenhaard te plaatsen, krijg je een plaats plaats, om lekker lang buiten te kunnen zitten. Met een mooie tuinhaard kan je een zeer fijne plaats maken voor de avonduren, wanneer het wat frisser wordt buiten. Tuinhaarden ziet men dan ook steeds vaker terug in tuinen. Het is vooral, wanneer men nog een tuin moet gaan aanleggen, dat men rekening houdt met tuinhaarden. Je kan langer genieten van de avonden tijdens de zomermaanden in je tuin. Ook zal een tuinhaard, wanneer je hem op je terras geplaatst hebt, een mooie blikvanger zijn. Voor een terras wordt een terraskachel gebruikt. Een terraskachel heeft het voordeel dat het geen open vuur heeft, dus zal ook niet op de plaats waar je zit rook verspreiden. Wanneer je kiest voor een terrashaard, dan heb je wel een open vuur en zal er wat rook zijn, wat ook weer het voordeel heeft, dat er geen muggen zullen zijn op het terras. Het maakt in principe niet uit wat je gebruikt. Ze werken allemaal sfeerverhogend.

Reden voor de aanschaf van buitenhaarden

Het is vooral de warme sfeer die een terrashaard met zich meebrengt op een terras. Wanneer je vooral langer wilt blijven buitenzitten is het ook belangrijk er licht bij aan te leggen. Je kan dat doen door het plaatsen van kaarsen rondom het terras of door het aanleggen van een officiële verlichting. Het is maar wat je zelf wilt in een dergelijk geval. Het is zeker niet nodig, om de sfeer tot stand te brengen, dat je een grote tuinhaard plaatst. Met een kleine terrashaard kan je het zeker zo gezellig maken dan wanneer je er een plaatst waarop veel zaken aanzitten, die je toch praktisch nooit zal gebruiken. Om te voorkomen dat een buitenkachel erg gaat roesten is het een goede zaak om hem onder een overkapping te plaatsen. Dus bijvoorbeeld onder je overdekt terras. Je moet er dan wel voor zorgen dat wanneer je de kachel aandoet dat er geen vonken kunnen overvliegen naar brandbare delen van het terras of huis. Ook kan je om hem tegen de winter te beschermen voorzien van een beschermhoes.

Veranda

Wanneer je in het bezit bent van een veranda dan is dat de ultieme plaats om tijdens de avonduren lang buiten te kunnen genieten. Wanneer je daar een knusse lounge hoek hebt met fijne kussens en natuurlijk de buitenhaard dan heb je een ultieme plaats om buiten te vertoeven.

Belangrijke tips voor het plaatsen van buitenhaarden zijn;
– Door een buitenkachel zal het zomerseizoen, om langer buiten te kunnen zitten, aanzienlijk verlengd worden
– Er zijn buitenhaarden die ook als barbeque gebruikt kunnen worden
– Er wordt een prettige sfeer gecreëerd op je terras of in de tuin
– Een terrashaard geeft een hoog rendement
– Een terrashaard heeft geen open vuur dus is deze thuis toegestaan
– Insecten zullen niet komen op de plaats waar gestookt wordt