De voordelen van een cv ketel lease voor een huurwoning

cvketelsBij het inrichten van een huurwoning moeten meestal de belangen van twee partijen worden overwogen. Dit zijn namelijk de belangen van de huurder en de verhuurder. De huurder wil natuurlijk graag dat een woning er zo mooi mogelijk uitziet en dat kosten zoals die voor het energieverbruik zo laag mogelijk zijn. De verhuurder wil ook dat een woning er mooi uitziet, maar niet tegen elke prijs. Daarbij wil een verhuurder dat de onderhoudskosten voor een woning zo laag mogelijk zijn of in ieder geval voorspelbaar. Zo zal een verhuurder bijvoorbeeld niet snel kiezen voor een tegelvloer van duur natuursteen in een huurwoning. Hier zijn namelijk hogere onderhoudskosten mee gemoeid en hoge reparatiekosten wanneer de tegels beschadigd raken. Er is echter een beslissing voor een huurwoning die enkel voordelen voor beide partijen met zich meebrengt. Dit is namelijk de keuze van een cv ketel lease voor een huurwoning in plaats van koop.

Voorspelbare kosten

Een groot voordeel voor een verhuurder is als de kosten voor het onderhoud van een woning voorspelbaar zijn. Grote onverwachte kosten worden het liefst zo veel mogelijk vermeden. Zo zal een verhuurder vaak kiezen om een onderhoudscontract voor de cv ketel af te sluiten. Wanneer er zich dan problemen met de cv ketel voordoen dan worden deze gerepareerd zonder dat hierbij hoge kosten gemoeid zijn. De meeste reparaties vallen namelijk onder de maandelijkse kosten van het onderhoudscontract. Het voordeel voor de huurder is dat problemen met de cv ketel en verwarming in huis snel opgelost worden. Nadeel blijft echter dat wanneer een cv ketel gekocht wordt en deze onherstelbaar beschadigd is dat de vervanging hoge kosten met zich meebrengt. De verhuurder kijkt in dit geval weer tegen een hoge aanschafprijs aan. Dit kan voorkomen worden met de lease van een cv ketel. In dat geval wordt de ketel namelijk meteen vervangen en betaald men niets extra dan de vastgestelde maandelijkse leasekosten.

Zuinige nieuwe ketel

In een leasecontract voor een cv ketel zijn niet alleen de kosten voor het onderhoud van de ketel vastgelegd. Ook staat hierin vermeldt dat de ketel om de zoveel jaar vervangen wordt voor een nieuw model. De voordelen voor de verhuurder hiervan zijn dat hij of zij altijd over een nieuwe en zuinige ketel kan beschikken. Hierdoor blijven de energiekosten om de huurwoning te verwarmen zo laag mogelijk. Daarbij zal een nieuwe ketel ook minder problemen kennen. Dit is natuurlijk ook een groot voordeel voor de huurder aangezien er niet gevreesd hoeft te worden dat de ketel het begeeft op een koude winterdag. Deze laatstgenoemde voordelen zullen een huurder blij maken. Het is echter ook meteen een voordeel voor de verhuurder van een huurhuis. Immers is een tevreden huurder een groot voordeel voor de verhuurder van de woning. Een tevreden huurder zal namelijk langer in een woning blijven wonen. Ook zal de woning sneller verhuurd kunnen worden.