Alle voordelen van kunstgras op een rijtje

Wellicht is het jou ook opgevallen dat kunstgras steeds in de afgelopen tijd steeds populairder is geworden in Nederland. Niet alleen voetbalclubs, maar ook een groeiend aantal particulieren kiest ervoor om kunstgras te laten leggen. Maar waarom eigenlijk? Waarom is kunstgras zo gewild en groeit de verkoop van dit type gras? De hype rond kunstgras heeft veel te maken met de lange rij voordelen van kunstgras. De tien belangrijkste voordelen kun je hieronder vinden.

  1. Een altijd groene grasmat

De invloed van recente tuintrends speelt een rol bij de populariteit van kunstgras. Zo is een altijd groene grasmat onder huiseigenaren enorm gewild. Voor deze en meer tuintrends is kunstgras ideaal, omdat deze grassoort feitelijk niet kan verkleuren. Veel mensen kiezen dan ook voor namaakgras, omdat je dan nooit last hebt van lelijk, verkleurd of verschraald gras in de tuin. Kunstgras is namelijk kleurvast en bestand tegen UV-straling.

  1. De lange levensduur van kunstgras is aangenaam

Een groot voordeel van kunstgras is de lange levensduur. Kunstgrasvelden gaan zonder ingrijpend onderhoud 10 tot 25 jaar mee.

  1. Weinig onderhoud aan de tuin

In de absolute toplijst van voordelen van kunstgras, hoort het feit dat het onderhouden van kunstgrasmatten appeltje-eitje is, ergens in de bovenste regionen thuis. Een kunstgrasmat hoeft namelijk niet gemaaid te worden. En ook het bijknippen van de randen is niet nodig. Onkruid wieden? Verleden tijd! En last-but-not-least: de grasmat goed vochtig houden in de warme zomermaanden is niet meer nodig, evenals bemesting van het gras. Dat scheelt je dus een hoop werk!

  1. Sterk materiaal

Kunstgras bestaat uit sterk materiaal. Hierdoor kun je er gerust speeltoestellen, een zwembad of een tuinset op plaatsen zonder dat de grasmat beschadigd. En een voordeel als jouw kids op het kunstgras voetballen? Ze worden niet smerig en hun kleren gaan niet kapot, omdat kunstgras niet tot nauwelijks schuurt.

  1. Bestand tegen elk weertype

Of het nu sneeuwt, regent, hagelt of de zon schijnt fel op hete zomerdagen: kunstgras is tegen alle soorten weer bestand.

  1. Geen last meer van allergieën

Heb jij, je partner of een van jouw kinderen last van hooikoorts of andere allergieën? Dan is kunstgras in ieder geval geen probleem. Met kunstgras heb je namelijk van allergische reacties die door gras veroorzaakt worden, zoals hooikoorts, geen last meer.

  1. Eenvoudig zelf leggen

Een van de voordelen van kunstgras is dat je dit gras prima zelf kunt leggen. Je hoeft dus geen kunstgrasbedrijf in te schakelen. En dat scheelt natuurlijk lekker in de portemonnee.