Waarom zijn design eetkamerstoelen, design eetkamertafel en design barkruk duurder dan bij Ikea?

designIedereen is bekend met het feit dat design eetkamerstoelen altijd duurder zijn dan gewone Ikea stoelen. Maar waarom is dit nou zo? is het de moeite waard om dure stoelen te kopen? Het is fijn om te weten wat nou ook echt de meerwaarde is van die dure design kapstokken en design eetkamerstoelen.

Kwaliteit van design eetkamertafel

Allereerst is het bewezen dat design meubelen een betere kwaliteit hebben dan spullen die niet van ‘design’ zijn. Je design eetkamertafel gaat nou eenmaal veel langer mee dan je ikea tafel. Op zich is dat een goed argument voor de hogere kosten van deze meubelen, want kwaliteit is geld waard. Een ikea tafel krijgt soms lelijke waterkringen van je glas, die je altijd blijft zien. Bij een echte design eetkamertafel zal dit niet zo snel gebeuren omdat er een speciale vernislaag op zit. Het is natuurlijk ook echt een plus dat je deze niet meer in elkaar hoeft te zetten en dat ze helemaal in orde bij je thuis worden bezorgd. Nog een voordeel aan echte design eetkamerstoelen en design kapstokken ten opzichte van gewone.

Uniciteit van design barkruk

Een ander echt voordeel aan design meubelen is dat het echte unieke producten zijn. Ikea heeft vooral massaproductie en zo kan het dus gemakkelijk zijn dat je vrienden ook dezelfde tafel hebben staan. Dat is met je eigen design eetkamertafel natuurlijk minder voor de hand liggend omdat er minder van gemaakt worden. De meubelen zijn vaak een stuk specialer. Je ziet ook echt groot verschil tussen een design barkruk en een gewone. De designers hebben gewoon wat meer tijd per artikel te besteden. Zo heb je speciale meubels in huis en geen producten waar er honderden van gemaakt zijn.

Status van design eetkamerstoelen

Design eetkamerstoelen van Piet Hein Eek in huis. Dat klinkt natuurlijk wel super. Dit komt omdat we als mensen toch wel houden van status. Het heeft gewoon meer uitstraling en je laat gewoon zien dat je duurdere klasse meubelen kunt betalen. Het is een goed visitekaartje als mensen bij je thuis komen en er staan allemaal trendy en strakke design meubelen. Mensen hebben automatisch het idee dat je een goede smaak hebt. Dus het is prima om design eetkamerstoelen en een design barkruk te kopen, ookal zijn ze wat duurder. Het is een luxe product en daarom betaal je ook meer voor een design eetkamertafel met bijpassende design eetkamerstoelen dan voor ikea tafels en stoelen.

Over de auteur

Ben werkzaam bij furnies.nl. furnies heeft allerlei design meubelen in het assortiment zoals design eetkamerstoelen