Water besparen in een huurwoning met de tips van de loodgieter uit Alkmaar

Wanneer je water kunt besparen in huis dan is dit niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. In Nederland hebben we allemaal de beschikking over water uit de kraan dat zo schoon is dat je het rechtstreeks uit de kraan kunt drinken. Om het water echter zo schoon te krijgen wordt behoorlijk wat energie verbruikt. Bespaar je op het waterverbruik in huis dan bespaar je dus ook op energieverbruik. Dit is natuurlijk een goede ontwikkeling in een tijd waarin iedereen graag zo groen mogelijk wil wonen en voor zo min mogelijk CO2 uitstoot wil zorgen. Bovendien zorgt een besparing voor een lagere waterrekening. Met de volgende tips van de loodgieter uit Alkmaar kan je water besparen in een huurwoning.

Water verspillende huurwoningen

Verhuurders van woningen willen de inrichting vaak zo goedkoop mogelijk houden. Hierdoor zijn de meeste huurwoningen niet standaard van waterbesparende toepassingen voorzien. De verhuurder maakt het niet veel uit hoe hoog jouw waterrekening is iedere maand. Een uitzondering is natuurlijk wanneer je een all-in prijs betaalt waarin de kosten voor elektriciteit, gas en water zijn inbegrepen. Ook zijn er uiteraard ook verhuurders die wel om het milieu geven en deze toepassingen zelf installeren. In de meeste gevallen moet je als huurder echter zelf zorgen voor een besparing op water. Gelukkig is dit niet moeilijk te bereiken met de tips van de loodgieter uit Alkmaar.

Waterbesparende kranen

Een makkelijke en goedkope manier om voor een besparing op water te zorgen is met waterbesparende kranen en douchekoppen. Deze toepassingen zijn zeer effectief in het besparen van water. Iedere keer wanneer je de kraan aanzet of een douche neemt dan kan tot wel 30% minder water verbruikt worden. Bovendien heb je zelf vaak nog niet eens door dat je water aan het besparen bent.

Energiezuinige apparatuur

Mensen die groener willen wonen kopen huishoudelijke apparatuur met een zuinig energielabel. Tegenwoordig zijn in de winkel alle apparaten van een energielabel voorzien die het energieverbruik aangeeft. Wanneer deze apparaten ook water verbruiken dan betekent een energielabel A vaak ook dat deze besparen op water. Een energiezuinige wasmachine of vaatwasser verbruikt niet alleen minder elektriciteit, maar ook minder water.

Grijs water of regenwater

Vooral het water dat uit de kraan komt moet bespaard worden omdat hiervoor veel energie verbruikt wordt om het schoon te krijgen. Voor veel activiteiten in huis hoef je echter niet perse schoon drinkwater te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het doorspoelen van de wc of de planten in de tuin water geven. Hiervoor zou ook regenwater of grijs water gebruikt kunnen worden. Regenwater kan je opvangen in een ton en vervolgens gebruiken om de tuin van water te voorzien. Grijs water is water dat al een keer gebruikt is in huis. Men kan bijvoorbeeld het afvalwater van de wasmachine gebruiken om de wc door te spoelen.