De zes beste manieren om je huis te beveiligen

beveiligenJe gezin veilig houden is één van de belangrijkste taken die je hebt als huiseigenaar. Het maakt hierbij niks uit of je een woning huurt of koopt. De beveiliging van een woning is daarom ook niet iets waar mensen op bezuinigen. Echter voordat je duizenden euro’s besteedt aan verschillende beveiligingstoepassingen is het een goed idee om te weten wat de beste manieren zijn om je huis te beveiligen. Wanneer je maar een beperkt budget beschikbaar hebt dan kan op basis van deze informatie beslist worden hoe dit het beste besteed kan worden.

Upgrade de sloten

Een handeling die we iedere dag verrichten om ons huis te beveiligen is het op slot draaien van de sloten op deuren en ramen. Wat men zich echter moet afvragen is of deze sloten nog wel voldoende veiligheid bieden om te beschermen tegen inbraken. Inbrekers verzinnen namelijk continu nieuwe manieren om woningen binnen te komen. Sloten die enkele jaren oud zijn beschermen wellicht niet meer tegen de laatste inbraakmethodes. Zorg daarom dat de laatste sloten gebruikt worden die voorzien zijn van een SKG keurmerk.

Buitenverlichting met bewegingssensor

De grootste kans voor een inbreker om gepakt te worden is wanneer hij of zij probeert een woning binnen te komen. Om deze reden slaan inbrekers het vaakst toe wanneer het donker is en zij ongezien aan het slot van een deur kunnen rommelen. Door buitenverlichting met een bewegingssensor te installeren maak je dit onmogelijk. Bovendien zorgt het plotseling aanspringen van een licht voor een schrikeffect op het moment dat een inbreker denkt ongezien een huis te kunnen benaderen.

Stevige deuren en ramen

Wanneer een huis van goede sloten voorzien is kan een inbreker nog altijd binnenkomen door een deur te forceren of een raam in te tikken. Zorg daarom voor stevige deuren die niet makkelijk geforceerd kunnen worden en laat op de benedenverdieping van een woning de ramen van dubbel- of driedubbelglas voorzien. Hierdoor is veel meer geweld nodig om op deze manier toegang tot de woning te krijgen en is de kans dat de inbreker ontdekt wordt vele malen groter.

Installeer een alarmsysteem

Een alarmsysteem zorgt voor een betere beveiliging van je huis door tegen inbraken te beschermen maar het systeem kan ook alarm slaan wanneer er bijvoorbeeld sprake van een brand is. Het installeren van een alarmsysteem kan overigens gewoon zelf gedaan worden tegenwoordig met draadloze systemen waarvan de installatie een fluitje van een cent is geworden.

Houd de tuin goed bij

Ook de tuin rondom het huis kan bijdragen aan een betere veiligheid. Zo kan er bijvoorbeeld een hek om de tuin worden geplaatst en zorgen goed bijgehouden struiken en heggen ervoor dat een inbreker niet ongezien een huis kan benaderen. Kiezelstenen in de tuin zorgen er bovendien voor dat iemand niet ongehoord het huis kan benaderen.