Zinken decoratie – Laat nostalgische tijden herleven

zinken emeerDe woonaccessoires die je in je woning zet, bepalen voor een groot deel de sfeer en de stijl van je huis. Natuurlijk spelen de grotere meubelstukken ook een belangrijke rol, maar je moet ook zeker investeren in accessoires als je een gezellige, sfeervolle woning in een bepaalde stijl wil. Ben jij een groot liefhebber van een ietwat nostalgische inrichting in huis? Dan kun je investeren in zinken decoratie. Wat je precies met zinken decoratie kunt doen en bij wat voor stijlen deze decoratie past, lees je op deze pagina.

Zinken decoratie: woonaccessoires van zink

Onder de noemer zinken decoratie vallen allerlei woonaccessoires die van oude zink gemaakt zijn. Het gaat niet om gloednieuwe accessoires van dit materiaal, maar van accessoires die er al wat ouder en wat verweerd uit zien. Bij het aanschaffen van zinken woonaccessoires kun je bijvoorbeeld een zinken emmer kopen, maar je kunt ook investeren in een zinken bladvanger of een zinken melkbus. Een webwinkel die verschillende zinken emmertjes en andere zinken accessoires aanbiedt, is www.wezan.nl. Neem een kijkje op de website en je ziet vanzelf wat voor zinken accessoires je aan kunt schaffen voor dat bijzondere nostalgische gevoel in huis.

Zinken decoratie in huis: de mogelijkheden

Misschien vind je zinken woonaccessoires heel mooi, maar weet je niet zo goed wat je met deze accessoires moet doen in je interieur. Koop je bijvoorbeeld enkele zinken emmertjes, dan zijn er vele dingen die je met deze emmertjes kunt doen. Ten eerste kun je de zinken emmer gebruiken als vaas, door hier prachtige bloemen in te zetten. Wat je ook kunt doen met de emmer van zink, is het gebruiken van de emmer als unieke kaarsenstandaard. Zoek je nog mooie wanddecoratie, dan hang je de emmers aan de muur op. Nu kun je er bloemen in doen, maar kun je er ook andere accessoires in leggen voor een unieke look.

Emmers van zink kun je niet alleen binnen gebruiken, maar ook buiten. Wat je buiten met de emmers kunt doen, is bijvoorbeeld het gebruiken van een emmer als vuurkorf. Zink kan prima tegen warmte en tegen weersomstandigheden als regen en sneeuw, dus hier is de emmer prima geschikt voor. Uiteraard kun je jouw tuin ook opleuken door de emmers aan de muur te hangen of aan de schutting op te hangen, voor unieke wanddecoratie voor buiten.

Zinken decoratie en verschillende woonstijlen

Veel mensen vinden zinken accessoires wel mooi, maar denken dat deze accessoires niet bij de stijl van hun interieur past. Toch is dit vaak wel het geval, want zinken accessoires combineren prima met verschillende interieurstijlen.

Ten eerste kun je zinken accessoires mooi verwerken in een landelijk interieur. Het landelijke interieur heeft veel invloeden van vroeger, maar ook van het boerenleven. Omdat zinken accessoires zowel doen terugdenken aan vroeger als een landelijke feeling hebben, combineren deze accessoires prima met een landelijk interieur.

Daarnaast kun je zinken accessoires ook verwerken in een interieur met industriële invloeden. Een industrieel interieur is stoer, maakt veel gebruik van hout en metalen en is wat robuuster dan bijvoorbeeld het landelijke interieur. Omdat een zinken emmer zowel stoer als metaalachtig en robuust is, past deze emmer perfect bij jouw inrichting. Bijkomend voordeel: zink combineert prima met hout, een materiaalsoort die veel in industriële woningen terugkomt.

Tot slot past de zinken emmer ook goed in een modern interieur. Hier zal het accessoire extra opvallen, maar dit kan juist ook erg leuk zijn als unieke eyecatcher. Wat voor interieurstijl je ook hebt: accessoires van zink passen hier bijna altijd wel bij.